nieuws

Verdere escalatie Kooistra-conflict dreigt

Café

Heineken eist maandag in een kort geding opnieuw sluiting van drie Amsterdamse horecazaken. Dit keer gaat het om Grand Café Heineken Hoek op de hoek van het Leidseplein, gaycafé Soho en de Three Sisters Pub op het Rembrandtplein.

Verdere escalatie Kooistra-conflict dreigt

Heineken eist maandag ook sluiting van twee Kooistra-zaken in Nijmegen en twee in Eindhoven. Afgelopen donderdag kreeg Heineken van de rechter toestemming om het bekende café Ome Ko in Muiden – nummer 79 in de Café Top 100 – te ontruimen, waar een Kooistra-BV de huurachterstand heeft laten oplopen tot circa veertigduizend euro.

Heineken woordvoerder Sjouke Koopal laat aan Missethoreca.nl weten dat Ome Ko nog niet ontruimd is. ‘Absoluut niet. We hebben wel vonnis verkregen om te ontruimen als er niet betaald gaat worden. Er is twee weken tijd om alsnog te betalen.’

April, Exit en Dante

Eerder liet bierbrouwer Heineken, dat nog zeven miljoen euro tegoed zegt te hebben van Kooistra’s ondernemingen, al vier andere Amsterdamse zaken sluiten: April, Exit, Dante en Three Sisters/NY Steakhouse.

Heineken en Kooistra die over en weer miljoenenclaims bij elkaar neerleggen, hebben elkaar in het juridische gevecht de laatste weken gemiddeld drie keer per week voor de rechter getroffen.

Zaak Groningen

Eind vorige week besliste de rechtbank in Groningen dat Kooistra aan Heineken 1,5 miljoen euro moet betalen voor een mislukt gezamenlijk horecaproject in die stad.

Terwijl Heineken meent aan huur, financiering en drankleverantie zeven miljoen van Kooistra tegoed te hebben, is Kooistra met een vergelijkbare claim gekomen. Daarin zit de korting die zijn bedrijven krijgen voor de grote bierafname en achterstallige huur van Heineken aan Kooistra.

In 2004 ging Heineken Hoek ook al eens op slot, toen vanwege een faillissement.

Reageer op dit artikel