nieuws

Verhoogde terrastax in Waalwijk blijft overeind

Café

Horecaondernemers in Waalwijk die klagen over forse stijging van terrasbelasting, vangen bot bij de gemeente. De verhoging van de terrastax blijft van kracht.

Verhoogde terrastax in Waalwijk blijft overeind

Dat meldt het Brabants Dagblad. Horecaondernemers in het centrum van Waalwijk klaagden steen en been over de stijging van 12,25 euro in 2007 naar 22 euro dit jaar per vierkante meter van een terras.

Het college van Waalwijk heeft de bezwaren van horecaondernemers naast zich neergelegd. Het bezwaar werd aangetekend door ijssalon La Vittoria, café ’t Spijkerke, restaurant Petit Paris, grand café ’t Slot, de Waalwijkse Ondernemers Federatie en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

De ondernemers wijzen er op dat in vergelijkbare gemeenten als Boxtel en Oosterhout het tarief flink lager ligt. Daarnaast vinden de ondernemers dat ze verrast zijn door de explosieve tariefsstijging.

Volgens Jos van Dishoeck van Petit Paris moet hij nu 8.500 glazen bier extra verkopen om de tariefsstijging op te kunnen vangen.

De gemeente laat weten de tariefsverhoging te rechtvaardigen omdat de horeca profiteert van de opknapbeurt van het centrum waarin de gemeente veel geld heeft gestoken.

Reageer op dit artikel