nieuws

Veroordeelden discoaanslagen geëxecuteerd

Café

De drie mannen die zijn veroordeeld voor hun aandeel in de aanslagen op discotheken op Bali in 2002, zijn geëxecuteerd. Dat hebben familieleden van de geëxecuteerden laten weten.

Veroordeelden discoaanslagen geëxecuteerd

Amrozi, Mukhlas en Imam Samudra zijn met schoten in het hart om het leven gebracht in de gevangenis van Nusakambangan in het zuiden van Java. Daags na de executie zijn honderden bewonderaars en dorpsgenoten van twee geëxecuteerde terroristen slaags geraakt met de politie.

In de avond van 12 oktober 2002 ontplofte een bom bij de Eks Sari Club in Kuta op Bali. De bom kostte het leven aan 202 mensen, onder wie vier Nederlanders. De drie veroordeelde leden van terreurnetwerk Jemaah Islamiyah zeider eerder geen spijt te hebben van de aanslag.

Reageer op dit artikel