nieuws

Verzwakt Grolsch en Bavaria overnameprooi Inbev

Café

Grolsch en Bavaria zijn na de zware kartelboetes van de Europese Commissie gewillige overnameprooien geworden voor InBev. Dat meldt FEM Business. Pikant detail: InBev klikte bij de EU over onderlinge prijsafspraken waardoor het zelf buiten schot bleef.

Verzwakt Grolsch en Bavaria overnameprooi Inbev

FEM Business spreekt in een driepagina artikel van een slimme slag. InBev kreeg voor het meewerken aan het onderzoek van de EC een fikse boete kwijtgescholden. Grolsch en Bavaria, die wel werden beboet, zijn door hun zwakke financiële positie ineens kansrijk om opgeslokt te worden door sterkere spelers. Grootste kanshebber daarbij is Inbev.

Heineken is volgens het artikel geen overnamekandidaat, omdat het al 50 procent van het martkaandeel bezig. Een overname zou direct een aanvaring betekenen met de Nederlandse Mededigings Autoriteit. Een samengaan tussen Grolsch en Bavaria is ook geen optie omdat ze beiden verzwakt zijn door de forse boetes vanuit Brussel.

Reageer op dit artikel