nieuws

VHG koopt panden van wijlen Sjoerd Kooistra

Café

Curator Seerp Gratama van Certa Legal, Vastgoed Horeca Groningen (VHG), Heineken en de exploitanten van de horecabedrijven in Groningen zijn tot overeenstemming gekomen over de verkoop van de panden en de exploitaties waarin de horecabedrijven zijn gevestigd. Deze panden waren voorheen eigendom van het failliete Plassania van wijlen Sjoerd Kooistra.

VHG koopt panden van wijlen Sjoerd Kooistra

Hiermee is de doorstart van de vele horecaexploitaties in deze panden voor de toekomst verzekerd, zo laat curator Gratama weten. Met de transactie is een bedrag van circa 40 miljoen euro gemoeid. Om hoeveel panden het gaat is vooralsnog niet bekend.

De nieuwe eigenaar van de panden is VHG. Deze vennootschap verhuurt de panden aan Heineken, die op haar beurt een directe onderhuurrelatie heeft met de verschillende exploitanten van de bedrijven.

Met dit nieuwe akkoord draait de bedrijfsvoering van alle cafés, onder andere op Grote Markt en Poelestraat, gewoon door. Daarnaast is de werkgelegenheid gewaarborgd en blijven karakteristieke en beeldbepalende horeca-exploitaties voor Groningen behouden.

Curator Seerp Gratama:’Dit is een mooi resultaat. Van meet af aan is de insteek van de onderhandelingen geweest om de positie van betrokken exploitanten en brouwerijen intact te laten. Daarnaast zijn de ondoorzichtige contracten uit het verleden opgeschoond en genormaliseerd. Hierdoor is een gezonde situatie ontstaan waardoor in de toekomst een goede bedrijfsvoering mogelijk is’.

Ook Heineken is verheugd met het resultaat zo laat directeur Horeca Heineken Nederland Wouter Fijnaut weten: ‘Ik ben blij dat we tot deze samenwerking zijn gekomen. Voor alle partijen is dit het beste resultaat. De werkgelegenheid blijft gewaarborgd en Groningen behoudt de karakteristieke en gerenommeerde kroegen die bijdragen aan een levendig uitgaansleven. En natuurlijk mooi dat ons bier daar kan worden blijven getapt. Maar belangrijkste is dat de consument kan blijven genieten van de mooie horeca in een van de mooiste uitgaansgebieden van Nederland’.

Reageer op dit artikel