nieuws

Victoria noemt rookrechtszaak ‘lachertje

Café

Het is een lachertje dat ze ons voor het gerecht slepen en beschouwen als zware criminelen vanwege het overtreden van het rookverbod. Dat zegt Tonnie van Haperen, eigenaar van café Victoria in Breda. Victoria moet zich 23 maart voor de rechter verantwoorden na het negeren van het rookverbod.

Victoria noemt rookrechtszaak ‘lachertje

Van Haperen geeft in het Algemeen Dagblad de wetsovertreding toe. ‘Van juli tot oktober hebben we het rookverbod nageleefd. Dat was toen geen probleem omdat het lekker weer was en de klanten op straat konden staan. Toen het kouder werd, bleven de mensen thuis. Om te kunnen overleven, hebben we de asbakken toch maar weer op tafel gezet’.

De eigenaar van het Bredase café laat weten geen angst te hebben voor de rechtszaak. ‘Wij vechten voor onze boterham en gaan door, desnoods tot het Europese Hof. Als we roken in ons café gaan verbieden dan kunnen we de deuren sluiten’.

De zaak tegen café Victoria dient op 23 maart. Victoria wordt bijgestaan door advocaat Jaap Tempelman. Tempelman is ook de raadsman van café De Kachel in Groningen. De Kachel was het eerste horecabedrijf van Nederland dat werd veroordeeld voor het overtreden van de rookwet. Het Groningse café heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechter.

Reageer op dit artikel