nieuws

Vier jaar voor schietpartij in kroeg

Café

Het gerechtshof in Den Haag heeft maandag twee mannen uit Rotterdam veroordeeld tot celstraffen van ieder vier jaar wegens een schietpartij in café El Hombre in Spijkenisse. De schietpartij had plaats op 10 augustus 2007. Zes cafébezoekers raakten gewond. Tegen de mannen was zes jaar geëist.

Vier jaar voor schietpartij in kroeg

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de twee eerder tot zes jaar. De twee mannen, Drem G. en Nadyen I., schoten terug, nadat een andere man, Vernon P., het vuur had geopend. P. is door de rechtbank tot zes jaar veroordeeld en ging niet in beroep.

Toen P. op die avond de kroeg binnenkwam, zag hij de andere mannen zitten. In de hal van het café trok hij zijn wapen en begon te schieten. De twee schoten vervolgens terug. Zij zouden P. enkele dagen eerder in elkaar hebben geslagen en hebben beroofd van een gouden ketting.

Het hof veroordeelde de ‘ongeoefende schutters’ omdat zij in een druk en niet al te groot café terugschoten. Al overwoog het hof wel dat het duo uit noodweer handelde. De rechtbank wilde van noodweer niets weten, omdat de mannen een wapen bij zich hadden.

Reageer op dit artikel