nieuws

Vier zeecontainers bier en 12.000 kroketten naar Holland Heineken House

Café

‘Operatie’ Holland Heineken House is begonnen. De verscheping van eten en drinken ten bate van het Nederlandse feestpaleis tijdens de Olympische Winterspelen van Vancouver is in volle gang. Bijvoorbeeld vier zeecontainers bier en 12.000 kroketten.

Vier zeecontainers bier en 12.000 kroketten naar Holland Heineken House

Net als bij voorgaande Olympische Spelen is Albron de cateraar. Het verschepen van f&b is begonnen. Vele liters bier, duizend kilo koffie, veertig koelkasten en 100.000 polsbandjes ten behoeve van het Holland Heineken House (HHH) zijn deze week begonnen aan de lange zeereis naar Vancouver.

De goederen maken deel uit van de inventaris van het HHH dat tijdens de Olympische Winterspelen in februari weer de officiële ontmoetingsplaats is voor Nederlandse sporters en bezoekers.

In totaal worden 37 zeecontainers verscheept naar Canada, vier daarvan zitten volgestouwd met bier. De fusten die in Canada verkocht worden, zijn namelijk te klein voor het barsysteem van het HHH. Ook een keuken van 150 vierkante meter is op weg naar Vancouver.

De etenswaren worden ingevlogen, waaronder echte Nederlandse snacks: 6200 bitterballen, 12.000 kroketten en 1600 kaassoufflés.

De laatste zeecontainers moeten op 17 januari aankomen in de haven van Vancouver. Een week later wordt begonnen met de bouw van het HHH in het ijshockeystadion in het nabijgelegen Richmond, waaruit twee ijsbanen zijn verwijderd. De Winterspelen in Vancouver beginnen op 12 februari.

Meer Albron nieuws:

Reageer op dit artikel