nieuws

Vierdaagsefeesten verlopen rustig

Café

De Vierdaagsefeesten in Nijmegen verlopen tot nu toe rustig, aldus de politie woensdagavond. Aan het eind van vijf dagen feest in de stad hebben zich nog geen grote incidenten of massale vechtpartijen voorgedaan.

Vierdaagsefeesten verlopen rustig

De politie houdt vooral in de vroege ochtenduren beschonken feestgangers aan, die onderweg naar huis zijn. Zij maken zich voornamelijk schuldig aan kleine vergrijpen als belediging, vernieling of wildplassen.

De politie heeft de indruk dat het omvangrijke feest goed onder controle is. Een succes zijn de steltlopers, aldus de organisatie van de feesten. Rondom de steltlopers is wat ruimte, wat de doorstroming in de bomvolle stad bevordert.

Omdat de steltlopers over de massa heen kunnen kijken, kunnen zij telkens aangeven in welke richting voldoende loopruimte is. Tachtig procent van de mensen blijkt zich aan die aanwijzingen te houden.

Reageer op dit artikel