nieuws

Vijf jaar horecaverbod na vechten in kroeg

Café

Horecaondernemers in het centrum van Rotterdam hebben een eerste horecaverbod aan een gast uitgedeeld. Een vechtersbaas is voor maar liefst vijf jaar de toegang tot elf horecazaken rond het Stadhuisplein ontzegd.

Vijf jaar horecaverbod na vechten in kroeg

Eigenaar Chiel Jongejan van de Après-Skihut, waar de bewuste vechtersbaas afgelopen weekend huishield, zegt dat het vervelend is om zo’n straf te moeten uitdelen. ‘Maar ik ben blij dat zo’n klant nu ook bij de buren niet meer binnenkomt’, aldus Jongejan in het Algemeen Dagblad.

De straf is een voortvloeisel uit een gezamenlijke actie van horeca, gemeente, politie en Stadstoezicht om uitgaan in Rotterdam veiliger te maken. Wie er door grof wangedrag uit wordt gezet, krijgt een straf en komt er ook bij andere horecazaken niet in. Op deze manier proberen de horecaondernemers het zogeheten kroeghoppen van raddraaiers te voorkomen.

De vijf jaar kroegontzegging is voor het eerst uitgedeeld sinds de horecazaken sinds vijf weken werken met de zwarte lijst. Het gaat hierbij in eerste instantie om een proef. Na de zomer wordt de proef van de elf horecaondernemers geëvalueerd.

Reageer op dit artikel