nieuws

Vijlen naar EK-voetbal dankzij Hijgend Hert

Café

De voetbalvereniging uit het Limburgse Vijlen doet eerste Pinksterdag mee aan het Europees kampioenschap voor bergdorpen. Boscafé ’t Hijgend Hert is één van inspirators van de trip naar Oostenrijk op zondag 27 mei.

Vijlen naar EK-voetbal dankzij Hijgend Hert

’t Hijgend Hert in Vijlen presenteert zichzelf als ‘de enige berghut van Nederland’. Om naast het boscafé ook het Limburgse dorp meer onder de aandacht te brengen, is op initiatief van uitbaters Hank en Anja van der Vleuten een samenwerking ontstaan met de horecaondernemers uit het dorp.

Hiermee moet Vijlen op de kaart worden gezet als hét bergdorp van Nederland. ‘Door de ligging en de hoogteverschillen kan dit ook heel goed’, vertelde Hank van der Vleuten tijdens de Mobiele Horecatraining, een initiatief van Lenting & Partners in Ubbergen in samenwerking met Misset Horeca. ‘Met als achterliggend doel om meer gasten naar deze streek krijgen.’

Het voetbaltoernooi om het Europees kampioenschap voor bergdorpen is een door de wereldvoetbalbond Fifa georganiseerd evenement. Vijlen kreeg daarvoor een uitnodiging, maar had 8.000 euro nodig om af te kunnen reizen. ‘Er is een veiling georganiseerd, waaraan door bijna alle plaatselijke ondernemers mee werd gedaan’, aldus Anja van der Vleuten. ‘Die heeft liefst 12.000 euro opgeleverd.’

Zelf zullen ze niet naar Oostenrijk afreizen. Anja: ‘Het is eerste Pinksterdag en dan moeten we in de zaak zijn. Een aantal collega’s gaat wel om het team aan te moedigen.’

Reageer op dit artikel