nieuws

Virtueel bijkletsen bij De Drie Gezusters

Café

In Café De Drie Gezusters in Groningen loopt sinds donderdag een pilot van socialwall. Het is een online applicatie waarbij kroeggangers berichten en foto’s sturen, die onmiddellijk op een groot beeldscherm in de kroeg te zien zijn.

Virtueel bijkletsen bij De Drie Gezusters

In de VS lopen al meer projecten met deze schermen.

Het project in Groningen is een ‘twitterfountain’, zegt mede-ontwikkelaar Tim Sluis in de Volkskrant. ‘Je hebt wel soortgelijke schermen waar je smsjes heen kunt sturen, maar daarbij ben je anoniem. Bij Socialwall staat meteen je naam en foto erbij.’

Alle ingezonden berichtjes gaan niet alleen naar het scherm in de horecazaak, maar ook naar de social media van de gast, zoals facebook, hyves en twitter.

Volgens Sluis dat laatste een kans voor horecaondernemers. De gemiddelde Nederlander heeft 113 vrienden op een sociaal netwerk. ‘moet je nagaan wat een exposure dat betekent voor een kroegbaas of discotheekhouder’.

De uitgaansgids voor Groningen publiceert de berichten ook op haar site. ‘Als je dus thuis zit, kun je daar bekijken waar je vrienden zijn en waar het gezellig is. Als je een rustige kroeg zoekt, kun je kijken van waaruit het meeste wordt geplaatst met de tag ‘rustig’.’

Reageer op dit artikel