nieuws

Vivian Kwee beste ‘mixoloog

Café

Vivian Kwee heeft in Amsterdam de finale van de Schweppes Freakshow, waarbij het gaat om de mixologie, gewonnen. Zij mag zich wat Scheppes betreft de beste cocktailshaker van Nederland noemen. Kwee verleidde de jury met de cocktail ‘SeduceMe’.

Vivian Kwee beste ‘mixoloog

Het commentaar van de jury sprak overigens boekdelen. ,,De cocktail is buitengewoon creatief en qua smaak erg verrassend en briljant.” Naast deze eretitel wint Vivian de exclusieve Schweppes Barkit de Luxe en een Meet & Greet in Londen met de wereldberoemde Londense cocktailshaker Henry Bessant.

Schweppes organiseerde deze wedstrijd omdat het op zoek is naar nieuwe shaketalenten en cocktails. Afgelopen maanden vonden er vier regionale voorrondes plaats. De acht beste shakers uit de voorrondes streden in de Grande Finale om de titel ‘Schweppes Freakshow Shaker 2006’.

De Schweppes Freakshow is uitgegroeid, aldus Schweppes, tot de grootste cocktailcompetitie in Nederland. Het gaat hierbij om de ‘mixologie’. De deelnemers kregen de uitdaging om een nieuwe, originele cocktail te creëren, waarbij de ingrediënten zelf gekozen mochten worden.

De cocktails werden beoordeeld op: originaliteit, smaak, presentatie en techniek. Tevens werd gelet op het verhaal achter de cocktail en de kennis van de producten. De jury bestond uit: Ricardo Sporkslede, Henry Bessant, Pim Haaksman en Liesbeth Kamerling.

Reageer op dit artikel