nieuws

Voetbalclub Bavaria en PSV helpt amateurs

Café

Bierbrouwer Bavaria en PSV richten samen een nieuwe voetbalclub op: Bavaria United. De club werd officieel gelanceerd in het Philips stadion in Eindhoven. In een bijzondere bijeenkomst werden 200 bestuursleden van amateurvoetbalverengingen door de kersverse voorzitter van Bavaria United ontvangen.

Voetbalclub Bavaria en PSV helpt amateurs

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat de nieuwe club amateurvoetbalverenigingen gaat helpen bij problemen en vraagstukken die relevant zijn. Uit onderzoek blijkt dat amateurvoetbalverenigingen vaak te kampen hebben met dezelfde problemen op allerlei verschillende vlakken en binnen alle geledingen van de vereniging. Dat meldt de Adformatie.

Professionaliseringsslag

Omdat Bavaria wil inspelen op de werkelijke behoefte van amateurvoetbalverenigingen hebben ze de mogelijkheid input te geven voor het programma en kunnen zij daadwerkelijk een professionaliseringsslag maken. `Daarin bieden wij, met onze expertise, graag de helpende hand’, aldus directeur Jan Reker van PSV.

Kennis en ervaring delen

Ook wordt een platform gecreëerd, dat online wordt ondersteund, waarbij men de mogelijkheid heeft ook onderling in overleg te treden en kennis en ervaring met elkaar te delen. Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: `Bavaria United is compleet in lijn met de focus van Bavaria. We dragen onze verenigingen een warm hart toe en met Bavaria United kunnen we ze nu ook echt actief helpen.’

Het programma start vooralsnog met de Zuid-Nederlandse amateurclubs maar wordt op korte termijn landelijk uitgerold in samenwerking met de andere BVO’s (Betaald Voetbal Organisatie) die Bavaria schenken. Nog dit jaar staan de eerste kennisbijeenkomsten gepland, waaronder trainingsessies onder leiding van Wiljan Vloet.

Reageer op dit artikel