nieuws

Voetbalkantines blunderen fiscaal

Café

Amateurvoetbalclubs gaan met grote regelmaat in de fout met het afdragen van belasting over de kantineomzet. Dat blijkt uit informatie van de fiscus die de jacht op amateurverenigingen heeft geopend.

Voetbalkantines blunderen fiscaal

De fiscus maakt vooral jacht op het ontduiken van loonbelasting. Maar ook de kantineopbrengsten gaan fiscaal onder de loep. Voor de horeca is het al jaren een doorn in het oog dat er in sportkantines veel wordt omgezet. Vooral omdat ze vinden dat de sportkantines zich niet aan de regels houden en daardoor oneerlijke concurrentie is.

Naheffing
Het jongste onderzoek van de Belastingdienst is gehouden bij clubs uit het hoogste amateurniveau, de hoofdklasse. Achttien van de 84 clubs hebben een naheffing gekregen. Tot dusver is vastgesteld dat de hoog spelende amateurclubs voor bijna één miljoen euro hebben ontdoken.

Kantineregeling
Een kamermeerderheid van CDA, PvdA en VVD laat in een reactie weten dat het wil dat de zogeheten kantineregeling opnieuw bekeken moet worden. Clubs met een omzet onder de 68.000 euro per jaar hoeven hiervoor geen btw af te dragen. De partijen stellen voor dit bedrag te verhogen.

Zie ook:
Actie tegen vette hap sportkantines

Sportkantines blunderen fiscaal

Reageer op dit artikel