nieuws

Volendam maakt lekkerste bockbier

Café

’t Vølenbock van de Volendamse Bierbrouwerij heeft de titel ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. De ‘palingbock’ volgt de Ezelenbock op, die vorig jaar met de titel aan de haal ging.

Volendam maakt lekkerste bockbier

De bockbierverkiezing vond afgelopen weekend plaats in de Heineken Experience in Amsterdam. In totaal 120 proevers uit het hele land deden mee aan deze verkiezing waar 33 bockbieren werden geproefd. De wedstrijd bestond uit twee voorrondes, één halve finale en één finale waarbij het ging om zes topbockbieren.

Tweede achter ’t Vølenbock werd IJsbok van SNAB. Derde werd Lindeboom Bock van brouwerij Lindeboom gekozen. Gulpener Herfstbock van Brouwerij Gulpen werd vierde en de Hertog-Jan Bock van Hertog-Jan Brouwerij vijfde. Zesde in de finale werd La Trappe Bockbier van Brouwerij De Koningshoeve.

Acteur en bierliefhebber Peter Faber reikte de prijzen uit. De Volendamse Bierbrouwerij ging met de Admium Horeca Bocktrofee aan de haal. De andere finalisten kregen uit handen van Peter Faber een oorkonde overhandigd. De organisatie van de Lekkerste Bockbier van Nederland was in handen van de Alliantie van Bier Tapperijen en van het comité Lekkerstebock.nl.

Zie ook:
De bockbieragenda van 2006

Reageer op dit artikel