nieuws

Voorstel vrije sluitingstijden Zwolle

Café

In Zwolle willen hebben de raadsfracties van VVD en D66 een initiatiefvoorstel ingediend voor vrije openingstijden van de horeca. Zij menen dat Zwolle is gebaat bij latere sluitingstijden van horecazaken.

Voorstel vrije sluitingstijden Zwolle

‘Een stad zonder nachtleven is als een dode stad’, aldus de partijen. Zij willen de rol van de lokale overheid verkleinen en meer accent leggen op de eigen verantwoordelijkheid van de burger en in dit geval die van horecaondernemers in het bijzonder.

Aantrekkelijker

Zeker zo belangrijk is volgens de partijen het uitgangspunt dat de stad aantrekkelijker wordt voor zowel inwoners als bezoekers met ruimere openingstijden voor horeca. Ze willen ondernemers daarom zelf laten kiezen wanneer zij hun zaken willen sluiten en geen verdere verplichtingen opleggen.

Zelfregulering

Bij het verleggen van verantwoordelijkheid van overheid naar burgers hoort volgens VVD en D66 in Zwolle ook de beperking van overlast en onveiligheid. “Ondernemers, bezoekers en bewoners worden zelf verantwoordelijk voor de afspraken en de naleving hiervan”, aldus het voorstel.

Reageer op dit artikel