nieuws

Vrachtauto rijdt café binnen

Café

Café Het Bruine Paard aan de Prinsengracht in Amsterdam kreeg vrijdag een wel heel bijzondere gast. Een vrachtwagen van Albert, de bezorgdienst van Albert Heijn, reed pardoes het café binnen. Niemand raakte gewond.

Vrachtauto rijdt café binnen

Dat meldt de website van Het Parool. Maandag opende barman Albert Hartog de zaak alweer, nadat drie dagen eerder een vrachtauto zijn zaak binnen reed. De vrachtauto reed de kroeg binnen omdat de handrem niet goed werkte.

Enorme knal

‘Ik hoorde een enorme knal, draaide me om en zag opeens een vrachtwagen aan de bar staan. Bij Albert Heijn nemen ze hun idee van “bezorging tot in de keuken” wel heel erg serieus’, grapt stamgast Rinus Nederveen in Het Parool.

Opvallend is dat honderd jaar geleden ook al eens een wagen het café binnen reed. Het ging toen om een paard met wagen. Als gevolg van dat ongeluk kreeg het café de naam Het Bruine Paard. Barman Albert Hartog overweegt nu om zijn zaak café Albert te noemen.

Zie ook:

Dronken man rijdt in op bar (aug. 2004)

Reageer op dit artikel