nieuws

Vrees voor onrust door horecasluiting

Café

De gedwongen sluiting van diverse Winschotense horecazaken van de onder vuur liggende horecafamilie Berkenbosch, blijft voor commotie zorgen. Gevreesd wordt dat de sluiting voor onrust zorgt in het centrum van de Groningse stad.

Vrees voor onrust door horecasluiting

Dat meldt RTV Noord, die de ‘zaak Berkenbosch’ nauwlettend volgt. De horecabedrijven van Berkenbosch moeten nog deze week dicht, omdat de familie een forse huurschuld heeft. Vorige week stelde de rechter pandeigenaar Fortisbank in het gelijk, met als gevolg dat Berkenbosch de panden moet ontruimen.

Vooral de sluiting van de populaire stadsdiscotheek Night Fever wordt gevreesd. Het CDA en GroenLinks in Winschoten denken dat jongeren onrust gaan stoken in het centrum, nu ze niet meer naar hun favoriete disco kunnen. Volgens de lokale partijen heeft burgemeester Vlietstra nog geen werk gemaakt van de zaak, terwijl zij dit wel heeft beloofd.

Reageer op dit artikel