nieuws

Vroeg-op-stap-moeders naar Den Haag

Café

De actie van de moeders Myriam Loonen en Hannie Gorter uit Siegerswoude om de sluitingstijden in de horeca te vervroegen, krijgt een vervolg in politiek Den Haag. De dames stappen volgende week, gewapend met tienduizend handtekeningen van medestanders, naar de Tweede Kamer, meldt De Leeuwarder Courant.

Vroeg-op-stap-moeders naar Den Haag

Ze gaan om de tafel met verschillende Tweede Kamerleden en mogelijk hebben ze een gesprek met minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin. Loonen en Gorter willen dat jongeren van negen uur ’s avonds tot één uur ’s nachts op stap gaan in plaats van het gebruikelijke één tot vijf uur ’s nachts.

9.300 handtekeningen
De afgelopen drie weken verzamelden de moeders via de website www.vroegopstap.nl ruim 9.300 handtekeningen van medestanders. De vrouwen gaan ondertussen stug door met het verzamelen van handtekeningen. ‘De teller moet omhoog’ aldus Gorter. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om het punt als burgerinitiatief op de politieke agenda te krijgen.

Zie ook:
Moeders willen vroegere staptijden

Reageer op dit artikel