nieuws

Vroeg op Stap’ wint Libelle Ster-award

Café

De Actiegroep ‘Vroeg op Stap’ heeft de Libelle Ster-award gewonnen. De Libelle STER is een prijs voor Sterke Toegewijde vrouwen die hun energie inzetten voor resultaat. Hiervoor waren 10 vrouwen genomineerd die op vrijwillige basis een goed doel nastreven en zich hier actief voor inzetten.

Vroeg op Stap’ wint Libelle Ster-award

Vroeg op Stap is een initiatief van Hannie Gorter en Myrima Loonen. De twee moeders zetten zich in voor vroegere toegangs- en sluitingsuren in de horeca.

In 2008 hebben zij een nationaal burgerinitiatief ingediend begeleid met ruim 140.000 handtekeningen. Sindsdien is de actie in een stroomversnelling terecht gekomen en hebben meer gemeenten interesse getoond om het vervroegen van de horecasluitingstijden handen en voeten kunnen geven.

Op 16 juni organiseert Vroeg op Stap een symposium in Gorredijk, over alcohol, jongeren en uitgaan. Speciaal bedoeld voor de 31 Friese gemeenten.

Gorter en Loonen toonden zich verheugd met de prijs die werd uitgereikt werd door Premier Balkenende. De Minister was lovend over het initiatief Vroeg op Stap en de inzet van de dames.

Reageer op dit artikel