nieuws

VWA: Bijna kwart cafés negeert rookverbod

Café

77 Procent van de cafés en discotheken houdt zich aan het rookverbod. Van alle horecabedrijven in ons land respecteert 90 procent het rookverbod. Minister Klink noemt de 90 procent ‘een uitstekend percentage’.

VWA: Bijna kwart cafés negeert rookverbod

De cijfers komen uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De VWA concludeert dat drie maanden na de invoering van het rookverbod de cijfers op een vergelijkbaar niveau lagen.

Minister Klink van Volksgezondheid laat in De Telegraaf weten tevreden te zijn met de cijfers. ‘Negentig procent houdt zich aan het verbod. Dat vind ik een uitstekend percentage’, aldus Klink.

Zo’n 2.500 van de ongeveer 11.000 cafés houdt zich niet aan het rookverbod, stelt de VWA. Volgens de VWA is die situatie vergelijkbaar met die aan het eind van de zomer van 2008. Overigens doen de cafés en discotheken het zelfs iets beter dan het totale bedrijfsleven waar enkele jaren geleden de rookvrije werkplek werd ingevoerd, voegt de VWA toe.

De VWA heeft inmiddels ruim 14.000 inspecties uitgevoerd in de horeca. Sinds oktober waren die met name gericht op bedrijven die mogelijk in overtreding waren. Controleurs van de VWA hebben tot nu toe ongeveer 2.500 maatregelen opgelegd, waarvan zo’n 80 procent bij cafés.

Reageer op dit artikel