nieuws

VWA controleert intensief op alcoholverkoop Wadden

Café

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) gaat de komende tijd op verschillende Waddeneilanden meer controleren op de verkoop van alcohol aan jongeren. Dat heeft de dienst vrijdag bekendgemaakt. Aanleiding is dat de VWA bij eerdere controles deze maand op de Wadden verschillende overtredingen constateerde.

VWA controleert intensief op alcoholverkoop Wadden

Volgens de VWA kunnen jongeren onder de 16 jaar op Vlieland, Ameland en Terschelling te makkelijk aan drank komen. Ook krijgen jongeren onder de 18 jaar zonder al teveel moeite sterke drank.

Het ging om overtredingen door horecaondernemers, discotheek- en campinghouders en winkeliers. De overtreders kunnen een waarschuwing of een boete van maximaal 3600 euro krijgen. Overigens merkt de VWA op dat supermarkten op de eilanden zich over het algemeen wel goed aan de regels houden.

Reageer op dit artikel