nieuws

VWA slaat toe bij alcoholcontroles

Café

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft op Terschelling onder andere in cafés intensief gecontroleerd op de verkoop van alcohol aan jongeren. De dienst heeft acht boetes uitgedeeld en twee schriftelijke waarschuwingen gegeven, zo maakte ze zaterdag bekend.

VWA slaat toe bij alcoholcontroles

Zowel in de supermarkten, op campings, in een slijterij en in cafés was het prijs. ‘Op campings werd veel alcohol gebruikt, ook door jeugd onder de 16 jaar.’ Alleen een plaatselijke discotheek had de zaakjes goed op orde.

Sterke drank mag alleen verkocht worden aan jongeren van 18 jaar en ouder, de leeftijd moet gecontroleerd worden middels een officieel identiteitsbewijs. Boetes voor het verstekken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar kunnen oplopen tot 3600 euro.

De VWA waarschuwt dat ze de komende tijd tijdens landelijke en regionale evenementen controles uitvoert, behalve op de verkoop van alcohol aan 16-minners ook op handhaving van het rookverbod in de horeca en op de veiligheid van etenswaren.

De Sneekweek, de Nijmeegse Vierdaagse, de Tilburgse kermis en het Leids ontzet komen gegarandeerd aan de beurt.

Reageer op dit artikel