nieuws

VWA zet jongeren in bij alcoholcontroles

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zet jongeren in om te helpen bij de controle op alcoholverkoop bij sportclubs. De jongeren vallen minder op. Ze voeren observaties uit en melden een geconstateerde overtreding aan een hoofdcontroleur van de VWA, die vervolgens een boete kan uitdelen.

VWA zet jongeren in bij alcoholcontroles

Een woordvoerster van de VWA bevestigde vrijdag een bericht hierover in RTL Nieuws. De poule van jonge inspecteurs bestaat al uit 27 personen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Aan het eind van het jaar moeten er zestig in dienst zijn.

De jongeren controleren vooral bij sportclubs en bij evenementen, maar kunnen ook worden ingezet bij winkels en slijterijen. Vooral in sportkantines kunnen jongeren onder de 16 jaar te makkelijk aan alcohol komen, omdat daar onvoldoende op leeftijd wordt gecontroleerd.

De boetes lopen op. Bij de eerste overtreding moet de verkoper 900 euro betalen, de volgende maal 1800 euro. Als de regels vaker worden overtreden, dreigt strafrechtelijke vervolging.

Reageer op dit artikel