nieuws

‘Waarschuwingssyteem bij stelend personeel

Café

De horeca moet een waarschuwingsregister krijgen zoals winkeliers dat hebben. Zo zijn ze direct op de hoogte van frauderende personeelsleden in de horeca. En dat is handig bij het aannemen van personeel.

‘Waarschuwingssyteem bij stelend personeel

Dat zegt Khalid Oubaha, eigenaar van diverse grote cafés in Arnhem, Enschede en Nijmegen. Oubaha doet zijn oproep in een column in Misset Horeca waarin hij ingaat op stelende medewerkers.

‘Er wordt door ondernemers nauwelijks aangifte gedaan bij de politie. De belangrijkste reden om dat niet te doen, is dat het een hoop gedoe is. Het is vaak moeilijk om voor de rechter onomstotelijk te bewijzen dat iemand heeft gestolen’, schrijft Oubaha.

Oubaha vervolgt: ‘Winkeliers raadplegen steeds vaker het waarschuwingsregister, waarin frauderende personeelsleden zijn opgenomen. Het wordt tijd dat wij in de horeca ook zo’n lijst krijgen. Je ziet personeelsleden die hebben gestolen, te gemakkelijk weer bij een collega aan het werk gaan’.

Is zo’n systeem wenselijk of gaat dit te ver? Laat uw reactie hieronder achter.

Reageer op dit artikel