nieuws

Wapeninzamelingsactie in disco’s

Café

Discobezoekers kunnen dit voorjaar wapens inleveren bij het horecabedrijf, zonder dat ze voor het bezit ervan worden vervolgd. Het is voor het eerst in zeven jaar dat er in ons land weer een grote wapeninzamelingsactie wordt gehouden.

Wapeninzamelingsactie in disco’s

De inzamelingsactie wordt naast discotheken ook gehouden op scholen. De doelgroep die Justitie voor eigen heeft zijn jongeren tussen 15 en 25 jaar. De actie start in mei en wordt uitgevoerd in Den Haag, Den Helder, Tilburg, Castricum en Cuyk.

Vrijuit
Als discobezoekers slag- of steekwapens inleveren, gaan ze vrijuit. Wanneer ze vuurwapens overleggen bekijkt de politie eerst of er geen delict mee is gepleegd, voordat ze worden vrijgesproken voor wapenbezit. Naast een inzamelingsactie houdt Justitie een voorlichtingsactie om jongeren duidelijk te maken dat wapenbezit niet zinvol is.

Zie ook:
Rapper trekt pistool in discotheek

Reageer op dit artikel