nieuws

Weer oudere jongere uit discotheek

Café

Als het aan het jonge uitgaanspubliek ligt, komt er een maximumleeftijd voor het bezoeken van een discotheek. Tweederde van de jonge stappers zijn dertig- en veertigplussers in de disco liever kwijt dan rijk, blijkt uit onderzoek onder 500 uitgaande jongeren tussen 13 en 25 jaar.

Weer oudere jongere uit discotheek

Zij voelen zich onprettig als er ook ‘ouderen’ uitgaan in de zaken waar ze komen, meldt De Telegraaf. 21- tot 25-jarigen vinden 39 jaar een mooie leeftijd om geen toegang meer te krijgen tot de disco. De jeugd van 13 tot 16 houdt het op 29 jaar.

De jongeren vinden dat er naast een minimum- ook een maximum leeftijdsgrens moet komen voor het bezoeken van een danstent. Dat blijkt uit onderzoek door YoungVotes, in samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

‘Jongeren feesten het liefst met mensen van hun eigen leeftijd. Daarom zijn ze ook voorstander van een minimumgrens’, zegt Sandra van den Dungen van YoungVotes in De Telegraaf. ‘Het is voor hen minder fijn als er ook ouderen in de disco zijn, dat geeft een vreemd gevoel.’

Ook te jonge gasten zijn niet welkom volgens de ondervraagden, gemiddeld wordt een minimumleeftijd van 17 jaar voorgesteld. Horecazaken zouden daar op in moeten spelen: een kwart zegt vaker te komen als in een danstent geen ‘te jonge bezoekers’ worden toegelaten.

Hoewel een minimale leeftijdsgrens is toegestaan, is een maximale verboden, weet KHN. Toch kunnen discotheekeigenaren onder dat verbod uitkomen door themafeesten voor speciale leeftijdsgroepen te organiseren.

Reageer op dit artikel