nieuws

Weerstand tegen rookverbod groeit

Café

De weerstand onder horecaondernemers tegen het rookverbod neemt toe. Dat zegt de Voedsel en Waren Autoriteit die belast is met controles op het verbod. De VWA zegt niet harder op te treden nu er in steeds meer cafés wordt gerookt.

Weerstand tegen rookverbod groeit

‘We krijgen signalen dat cafés de regels aan hun laars lappen en dat nemen we serieus. Het lijkt erop dat er meer weestand is. Maar daar duiken we niet meteen op af. We hebben een handhavingsbeleid afgesproken van eerst waarschuwen en dan beboeten’, zegt woordvoerder Bob Kiel van de VWA in De Telegraaf.

De rebellie tegen het rookverbod komt uit de hoek van de stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer. Deze club is inmiddels uitgegroeid tot 650 leden. Een groot deel van hen negeert bewust het rookverbod.

Volgens de stichting vragen veel ondernemers zelfs om een boete om zo een proces te kunnen beginnen. ‘We denken dat ze geen boetes willen opleggen omdat daarmee het bewijs geleverd is dat de horeca zich helemaal niet bij het rookverbod neerlegt’, stelt bestuurslid Ton Wurtz van de stichting.

Meer weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel