nieuws

West-Friese horeca moet ‘sluiten’ om 24.00 uur

Café

Cafés, bars en discotheken in West-Friesland mogen na middernacht geen nieuwe bezoekers meer toelaten. Deze veelbesproken maatregel is ingegaan op 2 januari. Bezoekers die al binnen zijn, kunnen tot 2.00 uur blijven of zoveel later als de horecagelegenheid open is.

West-Friese horeca moet ‘sluiten’ om 24.00 uur

Tot hoe laat dat mag, verschilt per gemeente en horecagelegenheid. Doel van de maatregel is het alcoholgebruik onder jongeren verminderen. Maar ook over de effectiviteit hiervan verschillen de meningen.

Niet alleen de deuren gaan ‘dicht’ voor nieuwkomers om 0.00 uur, ook de terrassen zullen vanaf 2 januari om die tijd moeten sluiten. Groot probleem voor de horecaondernemers vormen de rokers. Gasten die na 0.00 uur buiten een sigaret opsteken, mogen nadien ook niet meer naar binnen.

Aan het gelijkmaken van de regels voor de hele regio wordt gewerkt en de verwachting is dat per februari bijvoorbeeld ook alle sancties in het beleid voor elke gemeente gelijk zullen zijn.

Reageer op dit artikel