nieuws

Wethouder twijfelt aan rapport Oubaha

Café

In het rapport, waardoor de Nijmeegse horecaman Khalid Oubaha drie zaken heeft gesloten, staat niet dat het om een levensgevaarlijke situatie gaat in De Drie Gezusters, Heidi’s Skihut en De Groote Griet. Dat zegt wethouder Paul Depla van Nijmegen.

Wethouder twijfelt aan rapport Oubaha

Depla laat in De Gelderlander weten dat er in het rapport geen melding wordt gemaakt dat het om een levensgevaarlijke situatie gaat. ‘Er wordt ook geen aanbeveling gedaan de zaak onmiddellijk te sluiten’, zegt Depla.

Vorige week gooide Oubaha de deuren van De Drie Gezusters, Heidi’s Skihut en De Groote Griet op slot op basis van een rapport van onderzoeksbureau GTI. Daarin wordt volgens Oubaha, die opdracht gaf tot dit onderzoek, duidelijk dat er met de veiligheid van de drie zaken het nodige mis is.

Tonnen

De aanpassingen die moeten worden gedaan om de zaken weer open te krijgen, moeten worden uitgevoerd door hoofdhuurder Sjoerd Kooistra. Althans, dat vindt Oubaha die al geruime tijd in onmin leeft met Kooistra over wie het voortouw moet nemen voor de noodzakelijke aanpassingen.

‘Dat mag de wethouder wel zeggen’, countert Oubaha de woorden van Depla. ‘Ik trek uit dat rapport de conclusie dat we geen moment langer open kunnen zijn. Het kost me tonnen, maar dat is absoluut onverantwoord’.

Depla laat weten zich niet te willen bemoeien met het conflict tussen Oubaha en Kooistra. ‘Ik ga me niet mengen in de onderlinge verhoudingen tussen exploitant en eigenaren’. Oubaha laat weten dat de verhouding met Kooistra geen rol speelt in de sluiting van de drie horecazaken in de Molenstraat.

Zie ook

Reageer op dit artikel