nieuws

Wieckse lanceert Zonneradar.nl

Café

Biermerk Wieckse introduceert Zonneradar.nl. De site is bedoeld voor iedereen die wil weten of het een mooie terrasdag wordt of niet.

Wieckse lanceert Zonneradar.nl

De website is een initiatief van Wieckse (wit- en rosébier) en werkt dankzij een bijzonder netwerk van zonneradars die zijn gekoppeld aan terrassen in heel Nederland.

Dankzij Zonneradar.nl kunnen Nederlanders die een terrasje willen pakken nu genieten van elke zonnestraal doordat zij online binnen een handomdraai alle zonnige plekken in Nederland in kaart kunnen brengen. Uit onderzoek in opdracht van Wieckse blijkt dat ruim driekwart van de Nederlanders de mogelijkheden van een zonneradar wil benutten.

De professionele weerstations van Zonneradar.nl zijn geplaatst op verschillende terrassen in Nederland. Op dit moment zijn er 55 weerstations en het netwerk van de zonneradars blijft groeien. Alle data van de terrassen worden verwerkt in een ‘zonnekaart’ van Nederland. Zo is zowel op landelijk als regionaal niveau precies te zien waar de zon schijnt en hoe fel.

Helga van Leur, presentator van het RTL Weer, vindt de zonneradar een goed initiatief. ‘Het succes van de diverse weersites is enorm. Het is ontzettend leuk dat er nu ook een website is die je vertelt waar precies in Nederland de zon schijnt. Ik verwacht dan ook dat veel Nederlanders hun weg naar Zonneradar.nl zullen vinden.’

Reageer op dit artikel