nieuws

Wilderniscafé promoot lokale taartbakkunst

Café

In Kekerdom wil het heropende Wilderniscafé de lokale taartbakkunst promoten. Kastelein Bastiaans koopt taarten van iedere inwoner die lekker kan bakken.

Wilderniscafé promoot lokale taartbakkunst

Bastiaans wil zo veel mogelijk streekproducten op de kaart zetten. Daar horen ook de taarten bij. ‘Van iedereen in Kekerdom die een lekkere taart kan bakken, wil ik gaan afnemen. Ik betaal per taart een tientje en ik serveer die per punt in het café.’ Dit zegt hij in regionale krant de Gelderlander.

Binnenkort zet Bastiaans manden met appels uit de streek in de zaak. De appeltjes komen uit de Historische Tuin in Lent. Wie straks een sapje bestelt in het Wilderniscafé krijgt biologisch vruchtensap uit Beuningen.

Kastelein Bastiaans was tot afgelopen weekeinde bedrijfsleider van de Millinger Theetuin. Deze week is hij begonnen bij het Wilderniscafé dat gedraaid wordt door Triple E, een Arnhemse ‘groene’ organisatie.

Reageer op dit artikel