nieuws

Winst Starbucks verdampt in Q4

Café

Starbucks heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008 zijn nettowinst zien verdampen van 158,5 miljoen dollar tot 5,4 miljoen dollar. De winst kelderde door zwakke verkopen in de Verenigde Staten en reorganisatiekosten, zo liet de koffieketen maandag weten.

Winst Starbucks verdampt in Q4

De operationele winst, waarbij de reorganisatielasten niet zijn meegerekend, kwam onder de verwachting van analisten uit op 10 dollarcent per aandeel, ofwel 71 miljoen dollar. Analisten hadden gemiddeld gerekend op 13 dollarcent. De omzet kwam 3 procent hoger uit op 2,5 miljard dollar.

De zwakke prestaties in de Verenigde Staten, verantwoordelijk voor driekwart van de omzet, drukken zwaar op de resultaten van het concern. Het bedrijf is daarom fors aan het snijden in zijn activiteiten in de Verenigde Staten, waar het zeshonderd winkels sluit. Ongeveer 12.000 medewerkers moeten vrezen voor hun baan. In Australië worden 61 winkels gesloten.

Reageer op dit artikel