nieuws

‘Wodka mag van allerlei grondstoffen

Café

Wodka mag van allerlei landbouwproducten worden gemaakt, als het maar op het etiket komt te staan. Dat staat in een rapport van een Duitse Europarlementariër. Het parlement stemt over enkele weken waarschijnlijk in met het rapport, een reactie op een voorstel van de Europese Commissie.

De grondstof van wodka is nu veelal onduidelijk. Volgens kenners maakt het echter wel verschil. Europese fabrikanten gebruiken veelal graan, aardappelen of suikerbieten. Maar Russische producenten maken de drank ook uit fruit.

Huidig EU-voorzitter Finland had voorgesteld het aantal grondstoffen van wodka te beperken. Dat zou in het belang zijn van Scandinavische landen, waar grote producenten van wodka zijn gevestigd.

Zie ook:
Rus drinkt veertien liter pure alcohol per jaar

Reageer op dit artikel