nieuws

Worstelend Starbucks ontslaat topman

Café

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft zijn bestuursvoorzitter Jim Donald de laan uitgestuurd. Hij wordt opgevolgd door oud-topman en president-commissaris Howard Schultz. Starbucks worstelt met lage verkoopcijfers in de Verenigde Staten, hoge melkprijzen en concurrentie van andere ketens, zoals McDonald’s.

Worstelend Starbucks ontslaat topman

Het afgelopen jaar verloor Starbucks de helft van zijn beurswaarde door de problemen. Schultz kocht Starbucks in 1987, toen het alleen nog vestigingen in Seattle had. Hij leidde het bedrijf tussen 1987 en 2000 en veranderde de koffieketen in een van de meest bekende merken van de wereld.

Schultz wil nu slecht presterende winkels in de VS sluiten en internationale uitbreiding versnellen. Daarnaast moeten er nieuwe producten en winkelontwerpen komen. Bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers op 30 januari maakt Starbucks meer over de plannen bekend.

Meer Starbucksnieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel