nieuws

www.bierverliesmeter.com slaat aan

Café

Al meer dan 15.000 mensen hebben op www.bierverliesmeter.com uitgerekend hoeveel schade ze hebben opgelopen als gevolg van prijsafspraken tussen Heineken, Grolsch, Bavaria en InBev. De website werd gelanceerd kort na de bekendmaking van de bierboetes door de Europese Commissie.

www.bierverliesmeter.com slaat aan

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Op de website Bierverliesmeter.com kunnen consumenten uitrekenen voor welk bedrag ze ‘geflest’ zijn door de grote bierbrouwers. Eind april maakten al meer dan 15.000 mensen gebruik van de site. Gemiddeld betaalden ze 2500 euro te veel voor bier de afgelopen jaren, zo berekende Bierverliesmeter.com.

De initiatiefnemers van de site, De 4 Jongens Die Jarenlang Te Veel Betaalden (D4JDJTVB), zeggen een non-commercieel en apolitiek te zijn. Naast een rekenmodule vragen ze initiatiefnemers om compensatie-ideeën. Het beste idee wordt aangeboden aan de bierbrouwers.

Reageer op dit artikel