nieuws

XTC-vondst: feestgangers opgepakt

Café

Tijdens het dancefeest ‘In Qontrol’ in de Amsterdamse RAI heeft de politie zaterdagavond 65 personen opgepakt. Vrijwel alle arrestaties hadden plaats wegens verdenking van bezit of handel in verdovende middelen. Een verdachte had 136 XTC-pillen bij zich, liet de politie dinsdag weten.

XTC-vondst: feestgangers opgepakt

In totaal moesten achttien personen de cel in. De laatste van hen zijn maandag heengezonden. Alle andere verdachten konden direct na verhoor met een dagvaarding weer naar huis. Het hardcore-dancefeest trok zo’n 19.000 bezoekers.

Elke bezoeker kon nog voor de ingang en voordat fouillering plaatsvond, verboden goederen afgeven in een speciale ton. Hierin lieten feestgangers al tientallen wikkels cocaïne, diverse soorten XTC-pillen, capsules en buisjes met de vloeistof GHB, bolletjes speed, zakjes hasj en paddo’s achter.

Het Horeca Interventie Team arresteerde een 31-jarige man die 136 XTC-tabletten bij zich had. Ook moest hij een flinke som handelsgeld afgeven. Verder probeerde een groep jongeren die geen kaarten hadden, via een nooduitgang binnen te komen.

Toen de beveiliging hen snapte, trapten ze een raam in. De politie kon een van hen, een 19-jarige verdachte, oppakken. Na afloop van het dance-evenement wist de politie enkele opstootjes de kop in te drukken.

Reageer op dit artikel