nieuws

Zestien jaar cel voor doodslag discobaas

Café

De rechtbank in Roermond heeft dinsdag de 42-jarige Toon P. uit Waalre veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 40-jarige Daan van Es uit Nederweert. Het slachtoffer, uitbater van discotheek Carte Blanche in Weert, werd tijdens het carnaval vorig jaar in zijn woning voor de ogen van zijn vrouw doodgeschoten.

Zestien jaar cel voor doodslag discobaas

Het Openbaar Ministerie (OM) had achttien jaar cel geëist. De rechtbank achtte bewezen dat P. tot de roofovervallers behoorde die vorig jaar de omzet van de eerste carnavalsdag bij de discobaas wilden buitmaken.

Omzet
De gemaskerde en gewapende mannen wachtten Van Es en zijn vrouw op toen zij ’s ochtends vroeg hun huis in Nederweert wilden binnengaan. Ze hadden de omzet van de discotheek van die dag bij zich. Daarop volgde een schotenwisseling, waarbij Van Es werd gedood. De overvallers zouden in paniek en zonder geld zijn gevlucht.

Spoedoperatie
Een schot van Van Es raakte P., die vervolgens door een van zijn kompanen bij het ziekenhuis in Veldhoven werd afgezet. Een spoedoperatie redde het leven van de zwaargewonde man. De kogel die uit het lichaam van P. werd gehaald, is volgens deskundigen waarschijnlijk afkomstig uit de revolver waarmee Van Es de schoten op zijn belagers heeft afgevuurd.

P. ontkent dat hij betrokken is geweest bij de overval. Hij beweert dat hij die nacht in het centrum van Eindhoven is neergeschoten.

Zie ook:
Discobaas gedood bij overval

Reageer op dit artikel