nieuws

Zoon horecagijzelaar vast

Café

De zoon van de horecaondernemer die enkele weken geleden vijf personen gijzelde in het gemeentehuis is Almelo, is aangehouden. De 18-jarige man zou een rol hebben gespeeld in de aanloop naar de gijzeling.

Zoon horecagijzelaar vast

Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt zonder verdere toelichting. Nog voor het weekend wordt besloten of de man wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een van de gijzelaars was een wethouder van de Overijsselse stad.

De vader van de aangehouden jongeman zit sinds de gijzeling op 16 juni in voorarrest. De 41-jarige hoofddader zou in een conflict zijn verwikkeld met de gemeente over de vergunning voor zijn restaurant. Hij zou zijn horecabedrijf in brand hebben gestoken en vervolgens naar het gemeentehuis zijn gereden.

Reageer op dit artikel