nieuws

Zwaar bewaakte Nieuwjaarsfeesten goed verlopen

Café

De Oud en nieuw-feesten in Amsterdam en Rotterdam zijn goed verlopen. De organisaties hadden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo moesten Rotterdamse bezoekers vooraf een kaartje bestellen en zich bij aankomst legitimeren. In Amsterdam werden bezoekers door particuliere beveiligers gefouilleerd en mocht glaswerk en vuurwerk het feestterrein niet op.

Zwaar bewaakte Nieuwjaarsfeesten goed verlopen

Tussen de 40.000 en 45.000 mensen hebben het oudejaarsfeest op het Museumplein in Amsterdam bijgewoond. Het plein was daarmee zo goed als vol. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Staatsloterij, die het evenement organiseerde, laten weten.

Het feest bij de Erasmusbrug trok volgens de politie minder mensen dan verwacht. Vooraf was uitgegaan van een opkomst van 20.000 mensen. Evenementenbureau Tridee liet in de middag echter al doorschemeren, dat dit aantal niet zou worden gehaald.

Evenement

Het grootste oudejaarsfeest van Amsterdam vond voor het eerst plaats op het Museumplein. Eerder gebeurde dat op de Dam. Die heeft echter slechts plek voor 30.000 mensen en was de afgelopen jaren overvol. Daarom verhuisde het evenement dit jaar naar het grotere Museumplein.

Omdat de capaciteit op die locatie ook niet onbeperkt is, had de organisatie hekken neergezet. Daarmee kon zij het plein afsluiten als het te vol zou worden. Dat was niet nodig, hoewel er niet meer heel veel mensen bij konden.

Rotterdam

Streng was ook de beveiliging in Rotterdam. Om veiligheidsredenen moesten bezoekers van de Nationale Nieuwjaarsnacht via internet een toegangsbewijs aanschaffen en zich bij de ingang legitimeren. Ze werden ter plekke streng gecontroleerd en gefouilleerd. De veiligheidsmaatregelen waren genomen naar aanleiding van het dramatisch verlopen dancefeest Sunset Grooves in Hoek van Holland. Daarbij kwam een bezoeker door een politiekogel om het leven.

Tijdens het feest hebben zich geen incidenten voorgedaan, meldde de politie tegen 01.00 uur. Elders in de stad was het eveneens betrekkelijk rustig, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel