nieuws

150 jarig café Kappers Hofleverancier

Café

Café Kappers uit het Overijsselse Hoonhorst krijgt het predicaat Koninklijk Hofleverancier. Als eerste horecabedrijf in deze provincie. Het bedrijf dat nog steeds door nazaten van de oprichter wordt gerund, bestaat dit jaar 150 jaar.

150 jarig café Kappers Hofleverancier

‘Het is heel bijzonder dat het bedrijf nog steeds in handen is van dezelfde familie,’ zeggen de huidige uitbaters Jean en Karin Huitink over hun onderscheiding.

Het bedrijf dat voluit café, restaurant, zalen Kappers heet, gaat in de volksmond door het leven als ‘Zaal Kappers.’ Pas op 14 september schroeft Huitink het bijbehorende plakkaat aan de gevel, dan wordt namelijk het jubileum gevierd. De commissaris van de Koningin van de provincie Overijssel reikt de onderscheiding uit.

Grondlegger van het jubilerende horecabedrijf is Albert Fakkert. Hij begon Zaal Kappers maar ook de molen van Fakkert in 1862. Ook deze molen krijgt de titel Hofleverancier.

Horecabedrijven die Hofleverancier zijn, liggen niet voor het oprapen. Naast Zaal Kappers heeft ook Hotel Beaumont in Maastricht het predicaat, evenals ’t Zwaantje in Mook, Hotel De Roode Leeuw in Amsterdam en ook Hotel Paterswolde kreeg de titel.

Reageer op dit artikel