nieuws

Aantal overvallen in horeca stijgt tegen trend in

Café

Tegen de landelijke trend in is het aantal overvallen in de horeca gestegen. In de eerste vier maanden van 2012 werden 170 gelegenheden overvallen, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er 149, zo meldt NU.nl.

Aantal overvallen in horeca stijgt tegen trend in

Landelijk ligt het aantal overvallen in de eerste vier maanden van dit jaar 24 procent lager dan in dezelfde periode in 2009, schrijft het ANP. In 2009 werd gestart met de specifieke aanpak van overvallen.

In de horeca en bij supermarkten is echter sprake van een stijging van het aantal overvallen. NU.nl schrijft dat in de eerste vier maanden van 2012 170 horecabedrijven werden overvallen, dat waren er 149 in dezelfde periode vorig jaar.

Demissionair minister van Veiligheid en Justitie Opstelten denkt het aantal overvallen te kunnen terugdringen door onder andere het pinnen in de horeca te stimuleren. Hij is daarover in gesprek met de branche, aldus NU.nl.

In de eerste vier maanden van dit jaar werden in totaal 825 overvallen gepleegd op bedrijven en bij mensen thuis. Over heel 2011 werden 2.272 overvallen gepleegd. Het jaar daarvoor waren dat er 2.572 en in 2009 2.898.

De daling is vooral zichtbaar bij tabakszaken, juweliers en bezinestations. Minister Opstelten wil het aantal overvallen in 2014 hebben teruggedrongen tot minder dan 1.900.

Reageer op dit artikel