nieuws

Ajax-fans vieren titel in centrum in ‘goede sfeer

Café

Het kampioenschap van Ajax is door enkele duizenden fans groots gevierd in en om cafés op het Leidseplein en het Rembrandplein in Amsterdam. Supporters konden de thuiswedstrijd tegen VVV volgen op grote schermen. De politie verrichte achttien arrestaties, maar spreekt van ‘een goede sfeer’.

Ajax-fans vieren titel in centrum in ‘goede sfeer

Voor de 31e keer werd Ajax woensdag 2 mei kampioen van Nederland. Dat gebeurde in de Amsterdam ArenA. Een gelijkspel tegen VVV volstond, uiteindelijk werd de ploeg uit Venlo met 2-0 verslagen.

Een paar duizend Ajax-fans feestten op het Leidseplein en Rembrandplein. Er waren schermen opgesteld, waarop de kampioenswedstrijd live kon worden gevolgd. De sfeer was volgens de politie goed en de nacht verliep zonder grote incidenten. Achttien mensen werden aangehouden voor onder andere geweldpleging, vechtpartijen en vernieling.

Officiële huldiging bij de ArenA

Vanavond (donderdag 3 mei, red.) is de officiële huldiging. Die vindt plaats op een grasmat naast de ArenA. Supporters kunnen vanaf 17.00 uur terecht, om 19.00 uur is de huldiging en om 21.30 uur is het programma afgelopen. De gemeenten verwacht dat er tussen de 60.000 en 80.000 mensen op afkomen.

In het verleden liepen de huldigingen van Ajax geregeld uit de hand. Vorig jaar vond het feest plaats op het Museumplein, liep de schade in de tonnen en raakten 160 mensen gewond. Om die reden heeft burgemeester Van der Laan gekozen voor de ArenA als locatie voor de huldiging.

Reageer op dit artikel