nieuws

BEM wijst op beperkingen EK-duels in voetbalkantines

Café

Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) wijst in aanloop naar het Europees Kampioenschap Voetbal op de regels om wedstrijden te bekijken in voetbalkantines. Daaruit blijkt dat het voor voetbalverenigingen lastig is om wedstrijden uit te zenden.

BEM wijst op beperkingen EK-duels in voetbalkantines

Volgens de Drank- en Horecavergunning is het voor voetbalkantines toegestaan om een uur voor tot en met een uur na een eigen sportactiviteit open te zijn voor het verstrekken van alcoholhoudende drank aan spelers en supporters.

Het open doen van de voetbalkantine om op een tv-scherm de wedstrijden van het EK te volgen is uitsluitend toegestaan voor eigen leden. Andere sportverenigingen, zoals hockeyverenigingen en tennisverenigingen, mogen hun kantine niet open doet voor het EK Voetbal. Het is volgens BEM alleen toegestaan om wedstrijden uit te zenden die rechtstreeks verband houden met eigen activiteiten.

Voor voetbalverenigingen speelt nog een aspect. De officiële amateurvoetbalcompetitie loopt binnenkort ten einde. Wanneer het EK begint, zijn alle amateurwedstrijden voorbij. Hooguit wordt er nog incidenteel gespeeld in de nacompetitie.

Reageer op dit artikel