nieuws

Bring your own food’-concept in Amsterdam slaat aan

Café

De Amsterdamse bar Basis, waar gasten zelf hun eten mogen meenemen, is tevreden over de eerste vier maanden sinds de opening. Het horecabedrijf werkt met het principe ‘bring your own food’ en draait louter op de drankomzet.

Bring your own food’-concept in Amsterdam slaat aan

Het bedrijf is gevestigd in het voormalige ABN Amro-gebouw in de Vijzelstraat. Daar mag het in ieder geval tot mei 2013 blijven.

In het weekend staat de zaak met zo’n honderd bezoekers vol. Ook op doordeweekse dagen loopt het goed, aldus de eigenaren Jan Schaberg (26) en Michiel Zwart (25) in Het Financieele Dagblad.

In Basis hangt een lijst met telefoonnummers van bezorgrestaurants. ‘Mensen die aan het eind van de middag komen borrelen, krijgen op een gegeven moment honger. In een gewoon café moeten ze dan weg om ergens te gaan eten. Bij ons bellen ze even de pizzalijn en blijven vervolgens de hele avond hangen’, aldus Zwart.

Het concept is een variant op het meer bekende ‘bring your own bottle’. Dit concept onstond jaren geleden in Australië. De food-variant won twee jaar aan populariteit in New York. In Utrecht biedt horecabedrijf De Zaak al vijftien de mogelijkheid om eigen eetwaar te nuttigen.

Reageer op dit artikel