nieuws

Brouwerij Emelisse vergroot capaciteit

Café

Brouwerij Emelisse in Kamperland gaat de productie uitbreiden. De Zeeuwse brouwer van speciaalbieren produceert nu jaarlijks zo’n 1500 hectoliter en gaat daar deze week 80.000 liter aan toevoegen.

Brouwerij Emelisse vergroot capaciteit

Maandag 7 mei is in de kelder van de brouwerij in het Zeeuwe kamperland een aantal gist- en lagertanks geplaatst, waardoor de brouwcapaciteit met ongeveer 80.000 liter wordt uitgebreid.  Woensdag worden ze rechtop geplaatst en donderdag gaan ze in gebruik.

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier, van 10 tot en met 17 mei, wordt dagelijks om 15.30 uur een gratis rondleiding aangeboden. Emelisse brouwt speciaalbier onder eigen naam en verkoopt naast Nederland ook in de Verenigde Staten, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden, Finland en Frankrijk.

Reageer op dit artikel