nieuws

Buiten Korenmarkt Arnhem geen nieuwe nachtzaken

Café

Horecabedrijven die niet zijn gevestigd op de Arnhemse Korenmarkt of omgeving, komen niet in aanmerking voor verruiming van de openingstijden. Een uitbreiding van het zogeheten horecaconcentratiegebied stuit op ‘onoverkomelijke juridische en praktische bezwaren’.

Buiten Korenmarkt Arnhem geen nieuwe nachtzaken

In Arnhem komen geen nieuwe nachtzaken buiten de Korenmarkt en omgeving, zo meldt De Gelderlander. Het dagblad schrijft dat burgemeester Krikke van Arnhem dat heeft laten weten in een brief aan de gemeenteraadscommissie.

Een uitbreiding van het zogeheten concentratiegebied stuit volgens de burgemeester op onoverkomelijke juridische en praktische bezwaren. ‘Het creëren van een later sluitingsuur voor een aantal specifieke horecazaken buiten dat concentratiegebied is dan ook niet mogelijk’, aldus het schrijven van Arnhems eerste burger.

Reageer op dit artikel