nieuws

Chiel Jongejan sluit café na schietincident

Café

Chiel Jongejan sluit zijn café Saint Tropez aan de Coolsingel in Rotterdam. De zaak is twee weken dicht. Jongejan wil met deze vrijwillige sluiting de politie de gelegenheid geven om een schietincident grondig te onderzoeken.

Chiel Jongejan sluit café na schietincident

Chiel Jongejan, eigenaar van negen horecabedrijven in en rond Rotterdam, sluit zijn zaak vrijwillig. Een exacte datum waarop de zaak weer opent, is nog niet bekend, zo staat op de website van de uitgaanslocatie. Een medewerker van Sfeerhoreca bevestigt de vrijwillige sluiting van Saint Tropez, maar kan verder geen uitspraken over het schietincident doen.

Afhankelijk van de resultaten van het politieonderzoek besluit de burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb, of er verdere stappen worden ondernomen.

Het schietincident vond vorige week plaats in de nacht van woensdag op donderdag. Er vielen geen gewonden, ook zijn geen aanhoudingen verricht.

Rond 03.30 uur was het onrustig in de omgeving van Saint Tropez. Er was bovendien een oploop van mensen, zo werd op beelden van Cameratoezicht gezien. Agenten die ter plaatse kwamen kregen van een portier een geladen vuurwapen overhandigd. Hiermee zou kort daarvoor tweemaal zijn geschoten. Dat bleek na onderzoek ook het geval, zo schrijft dichtbij.nl.

Reageer op dit artikel