nieuws

Eerste finalisten NK flairbartending bekend

Café

De eerste zes finalisten van het Bols Nederlands kampioenschap flairbartending 2013 zijn bekend. Drie amateurs en drie professionals plaatsten zich donderdag 17 mei tijdens het Caribbean Event op de Ramblas Kattendiep in Rotterdam.

Eerste finalisten NK flairbartending bekend

Balthazar Brey was de beste professional tijdens de eerste voorronde voor het officiële NK flairbartending, die op Hemelvaartsdag plaatsvond in Rotterdam. Met hem plaatsten ook Mad Voorhoeve en Armando Solano zich voor de finale die begin 2013 plaatsvindt op de Horecava in Amsterdam RAI. Beste amateur was debutant André Lenes. Ook de nummers twee (Bennie Bus) en drie (Semme Bullinga) dwongen kwalificatie af.

De organisatie van het NK flairbartending is sinds 2005 in handen van Showshakers. Aan de finale begin januari gaan drie voorrondes vooraf, de resterende twee zijn op 9 september in Eindhoven en 25 november in Rotterdam.

Het Nederlands kampioenschap wordt georganiseerd voor zowel professionals als amateurs. Zij hebben ieder hun eigen wedstrijd, maar worden beoordeeld volgens dezelfde criteria: smaak en originaliteit, bereidingstechnieken en nauwkeurigheid, flairmoves en smoothness, expressie en showmanship en originaliteit van de flairmoves.

Reageer op dit artikel